Andy Larocque miksa Zeletove pjesme

svibanj 22, 2015 in Novosti by Admin

zeleandymix
Miksanje i mastering solo albuma Zeleta Lipovače započinje 03.06. u Švedskoj. Dugo je trajao odabir poznatih studija i producenata širom svijeta, koji su, čuvši poslani materijal, ponudili, ne samo svoje standardne studijske usluge, nego i dugoročnu suradnju. No, izgleda da se vrsni gitaristi uvijek razumiju najbolje, pa je Zele udružio snage s producentom, a ujedno čuvenim i legendarnim gitaristom, vrsnim izdankom čuvene gothenburške škole Andy-em Larocque.

Andy Larocque, producent, vlasnik je studija Sonic Train u Varbergu, a glazbenim fanovima poznatiji je kao gitarist kultnih bendova King Diamond i Death. Andy-ev unikatni stil sviranja gitare koji uključuje neoklasične elemente i egzotične skale čini ga istaknutim i jako traženim gitaristom. Njegovo široka teorija znanja omogućuje mu miješanje neoklasičnih ljestvica s ostalima, kao što je blues ili melodična molska ljestvica. Ton Andy-evih sola je poseban, jer često uključuje slojeve harmonija preko tih ljestvica i fraziranja. Često Koristi miks klasikom obojanih arpeđo sekvenci, te izmjenjuje brze skale s melodijskim linijama, što zapravo stvara njegov jedinstveni stil. Najveći utjecaj na njegovo stvaranje i sviranje imali su gitaristi Michael Schenker i Randy Rhodes.

Upravo ta gitaristička posebnost, koja se očituje i kod Andy-a i kod Zeleta, poput sklonosti neoklasicizmu i unikatnim ljestvicama sjela je na pravo mjesto i suradnja je samo bila pitanja vremena i usklađivanja obveza. Ravno nakon snimanja videospota u Crnoj Gori za jedan poseban projekt o kojem ćemo vas izvijestiti uskoro, Zele će sjesti na avion za Gothenburg, te s Andyem (koji netom nakon suradnje sa Zeletom leti u Ameriku na zajedničku turneju King Diamonda i Slayera) dovršiti prva dva singla. Novi singlovi biti će javno dostupni već tijekom ljeta, te će pokazati Zeleta Lipovaču u jednom sasvim neuobičajenom autorskom izdanju.

Andy Larocque, preslušavši opus Zeleta Lipovače, te čuvši raw pjesme s nadolazećeg albuma izrazio je zadovoljstvo što će surađivati na njegovom albumu, a nije ni isključena mogućnost muzičke suradnje. Iako se u ovoj glazbenoj suradnji iščitava susret pionira u stvaranju i razvoju teškometalne muzike, ovaj album je zapravo sasvim nešto drugo; gitaristička univerzalna poruka nesputana ijednim žanrom, razumljiva na svim svjetskim jezicima. Andy je kao gitarist surađivao s brojnim grupama poput Motorhead, Evergrey, At The Gates, Falkoner, Melechesh itd, a u njegovom Sonic Train studiju snimaju velika imena poput In Flames, King Diamond, Hammerfall… Ova suradnja će i za Zeleta i za Andy-a biti veliki izazov i svi jedva čekamo kako će rad na prva dva singla završiti. Završetak rada na kompletnom albumu očekuje se krajem ljeta /početkom jeseni, kada će se najvjerojatnije precizno moći odrediti i termin izlaska albuma.