MEDIA

Divlje Jagode su tijekom karijere snimili i na nosačima zvuka i slike objavili 129 pjesama, od čega ih je nekoliko snimljeno u novim verzijama, a neke i na engleskom jeziku ili isključivo na engleskom jeziku. Gotovo sve pjesme su se u nekom trenutku našle na njihovoj koncertnoj set listi. Videospotovi su se snimali od najranijih dana, međutim kvaliteta sačuvanih primjeraka varira. U ‘media’ sekciji pogledajte neke od najrecentnijih video uradaka Divljih Jagoda, poslušajte pjesme i audio samplere, te pročitajte nekoliko recentnih intervjua i saznajte detalje o najnovijem albumu ‘Biodinamička ljubav’, kao i pikanterije iz Bogate povijesti Divljih Jagoda. Također, downloadajte u najvećoj rezoluciji logotipe Divjih Jagoda za vaše press i PR potrebe.

ornament

DIVLJE JAGODE – ELECTRONIC PRESS KIT I KONCERTNI RIDERI

Promoteri, novinari, izdavači, te svi ostali kojima će poslužiti electronic press kit Divljih Jagoda, koji uključuje logotipe u visokoj rezoluciji, 300 dpi (png), omot zadnjeg albuma u visokoj rezoluciji, 300 dpi (jpg), promo fotografije, 300 dpi (jpg) i amblem Divljih Jagoda, 300 dpi (png), to sada mogu preuzeti jednim klikom. Ako ste TV kuća i želite da vam pošaljemo HQ video spotove, molimo pišite na info@divlje-jagode.com sa službenog emaila s ekstenzjom vaše TV kuće. Ako ste radio postaja i treba vam određena pjesma, molimo pišite na info@divlje-jagode.com sa službenog emaila s ekstenzjom vaše radio stanice. Video spotove ili audio fileove ćemo posati na vaš email u kratkom roku.

Divlje Jagode – Electronic Press Kit
Divlje Jagode – Technical / catering riders, stage plot

ornament

DIVLJE JAGODE – LOGOTIPI

Ovdje možete downloadati Divlje Jagode logotipe u najvećoj rezoluciji; 6226 x 1731 uz 300 dpi i 5000 x 1689 uz 300 dpi. Radili smo na njima detaljno, kako bi svaki piksel bio na mjestu i kako bi Sve bilo idealno metrički posloženo. Kada smo povećavali stari logo, kako bi preko njega piksel po piksel radili restauraciju, otkili smo nešto zanimljivo. Naime, logotip nije djelo preciznog grafičkog crtanja, nego je, nacrtan olovkom ili tankim flomasterom bez pomoći ravnala. Nacrtan je od oka, u kratkom vremenskom razdoblju. Zbog toga je pri restauraciji sve bilo jako neravno i konačni rezultat, ne predstavlja idealnu simetriju. Naime, da smo to radili, logo bi vjerojatno izgubio prepoznatljivost, pa smo se odlučili srediti ga maksimalno, da bude pogodan za daljnju obradu, no opet, ostaviti neke simetričke nelogičnosti. S druge strane, autor originalnog logotipa Dragan S. Stefanović novi, čuveni logo dizajnirao po prvi puta za album ‘Stakleni hotel’ i daanas, nakon gotovo trideset i pet godina, ovo je jedan od najljepših i najprepoznatljivijih logotipa bilo kojeg benda na ovim prostorima, danas jedanko lijep, moćan i upečatljiv. Kliknite na donje lonkove kako biste preuzeli svoje logotipe.

Divlje Jagode – novi logo

Divlje Jagode – stari logo

divljejagodelogomali

divljejagodelogostarimali

ornament

DIVLJE JAGODE – INTERVJUI

Povodom izdavanja albuma ‘Biodinamička Ljubav’ Zele Lipovača je odradio niz intervjua u kojima objašnjava proces nastanka pjesama i albuma, buduće planove i tajnju dugoviječnosti Divljih Jagoda. Također, savjetuje mlade glazbenike i najavljuje nove projekte. U ovoj rubrici objavljivati ćemo postepeno sve značajnije intervjue.

ornament

– ZELE ‘Bilo je neočekivano dobro‘ (by Stefan Strugar)
– ZELE ‘Napravio sam najbolji album u karijeri!’ (by Marija Vasić)
– ZELE ‘Rad, znanje i vjerovanje su ključ uspjeha’ (by Aleksandar Popović)
– ZELE ‘Pjesme moraju imati ono nešto da bi pronašle put do publike’ (by Petar Kostić)
– ZELE ‘Nikad nisam razmišljao o kraju‘ (by Stjepan Juras)
– ZELE ‘Ovo je album organskih ljubavnih pjesama u potpunom skladu sa prirodom’ (by Marija Vasić)

ornament

DIVLJE JAGODE – PRESS ARHIVA

Press arhiva Divljih Jagoda od 1977 na ovamo veoma je bogata i zanimljiva. Razne najave, intervjui, recenzije, predviđanja svjedočili su o rastu benda kakvom se nitko nije nadao. Tada nikom nije bilo jasno, a još dan danas nije, kako jedan hard and heavy band može pomrstiti konce moćnim popr, rock, folk i ostalim velikanima zabavne glazbe na ovim prostorima. Upravo zbog toga, nekim novinarima bili su trn u oku. Smješno je s današnjeg aspekta podledati neka zločesta predviđanja i proročanstva kako su ‘Jedina moja’ i ‘Ne želiš kraj’ pjesmuljci koji će se brzo zaboraviti, a kako je pjesma ‘Motori’ nešto što nikad nije trebalo ugledati svjetlo dana. Pratite našu press arhivu u ovoj galeriji koja će se malo, po malo svakog tjedna povećavati. Velike zahvale za opskribljivanje skeniranim člancima dugujem Željku Pjaniću, Branku i svim članovima s wild strawberries foruma, te svima ostalima koji su se potrudili iskopati i skenirati stare novine i časopise. Ako posjedujete nešto što nemamo, slobodno nam pišite na info@divlje-jagode.com i rado ćemo uvrstiti i vaš članak u našu press arhivu.

Press arhivu pogledajte ovdje.

ornament

VIDEOGRAFIJA DIVLJIH JAGODA

Tijekom svoje karijere Divlje Jagode su snimili velik broj službenih videospotova, od ‘Patkice’; prvog videospota, pa do ‘Srce ne laže’, poslijednjeg za sad. Po podacima koji su zabilježeni neslužbeno na nekoliko Internet stranica i foruma može se uvidjeti kako je bend za sad snimio 38, odnosno 39 videospotova. Sa singlova su snimili spot samo za ‘Patkicu, s prvog albuma samo ‘Jedina moja, a s drugog samo za ‘Auto stop’. Tek snimanjem albuma ‘Motori’ produktivnost se povećala, pa su uz ‘Motore’ snimili i spot za pjesmu ‘Šejla’. Album ‘Čarobnjaci’ u tom smislu je svojevrsni raritet, jer su snimili spotove za sve pjesme s albuma. Danas je rijetko poznato da su recimo za pjesmu ‘Samo Tren’ snimali spot u planinama pod snijegom sukladno tekstu, a da je pjesma ‘Čarobnjaci’ rađena baš u mračno alkemičarsko – čarobnjačkom stilu. Spotove možete pogledati na linku dolje. Za album Vatra snimili su spot za ‘Let na drugi svijet’, ‘Vatra’, ‘Dinamit’ ‘Hopa Cupa’, ‘Cmokni me srce’, ‘Touch me little girl’, ‘Moja si’ i ‘Divljakuša’, a za pjesmu ‘Ciganka’ snimili su dva različita videospota, koja su zapravo samo dvije različite montaže snimanja spota iliti TV nastupa u istom prostoru, nadovezano na one prethodne spotove s albuma. ‘Wild Strawberries’ album nema snimljen videospot, no s albuma ‘Konji’ iz 1988 snimio se video za pjesmu ‘Zauvijek tvoj’, te TV natup ‘London’, koji se može okarakterizirati kao videospot. Možda najpoznatiji video video dolazi s albuma ‘Magic Love’, a radii se o pjesmi ‘Maida’. S istog albuma postoji i promo live video sniman kasnije u Boogaloo klubu, no nije izašao kao zasebni single video, nego u sklopu promo DVD-a s ostalim live pjesmama. Album ‘Labude, kad rata ne bude’ donosi video za pjesmu ‘Ljubav može sve’, no naknadno se snimio i video za pjesmu ‘zvijezda sjevera’ sa istim pjevačem (Zlatan Čehić, no sa drugčijom izvedbom. Album ‘Sto vijekova’ ne donosi ni jedan video, no zato video ‘Marija’ s albuma ‘Od neba do neba’ ruši rekord gledanosti spotova Divjih Jagoda na Youtubeu s nekoliko milijuna pregleda. Naravno, tu je i video za ‘Motori 2003’, kao i za ‘Kap po kap’. Tekući album ‘Biodinamička ljubav’ ima čak šest snimljenih videospotova, a prema najavama vjerojatno će se snimiti spotovi za sve pjesme s albuma. Za sada su tu ‘Ne, nisam ja’, ‘Samo da znaš’, ‘Đavolji grad’. ‘Kad te netko spomene’, ‘Ti bez riiječi znaš’ i ‘Srce ne laže’.

Postoje i TV snimci s TV nastupa za pjesme kao što su ‘Metalni Radnici’, ‘Vatra’ i ‘Giganka’, ‘London’, ‘Labude, kad rata ne bude’, te ‘Sarajevo ti i ja’ u izvedbi Zanila, Žaka, Tataja, zatim ‘Lejla’, te mnoge druge pjesme s novijih albuma, pošto su se razvojem tehnihe i pojavom manjih TV kuća stekli uvjeti da TV produkcija TV nastupa bude mnogo učestalija. Svi nabrojeni videosnimci su dostupni na Youtube servisu, a vremenom će biti u boljoj kvaliteti dostupni ovdje, na službenim stranicama Jagoda.

POPIS VIDEOSPOTOVA:

1. Patkica
2. Jedina moja (uskoro)
3. Autostop (uskoro)
4. Motori
5. Šejla
6. Nazovi me (uskoro)
7. Morrison
8. Đavolji grad
9. Svi nisu kao ja
10. Pepeljuga (uskoro)
11. Sama si
12. Metalni radnici
13. Samo tren (uskoro)
14. Čarobnjaci
15. Let na drugi svijet
16. Ciganka (1)
17. Ciganka (2)
18. Dinamit
19. Cmokni me srce
20. Divljakuša
21. Moja si
22. Vatra
23. Hopa Cupa
24. Touch melittle girl
25. Zauvijek tvoj (nepotpun)
26. London (nepotpun)
27. Maida
28. Lubav može sve
29. Motori 2003
30. Kap po kap
31. Marija
32. Krivo je more
33. Zvijezda sjevera
34. Ne, nisam ja NEW
35. Samo da znaš NEW
36. Đavolji grad NEW
37. Kad te netko spomene NEW
38. Ti bez riječi znaš NEW
39. Srce ne laže NEW

ornament

AUDIO ARHIVA DIVLJIH JAGODA

U audio arhivi Divljih Jagoda moći ćete čuti zanimljive pjesme i demoe koje su Divlje Jagode ili Zele Lipovača u raznim bendovima izvodili uživo ili snimali. Pošto je cijela diskografija Divljih Jagoda dostupna na tržištu, u audio arhivi moći ćete nabaviti samo one stvari koje se danas više ne mogu kupiti.

DIVLJE JAGODE ITUNES I DEEZER

Poslušajte i kupite cjelokupnu diskografiju Divljih Jagoda na online servisima ITunes i Deezer. Sve skladbe, uključujući i singlice od 1977 do 1979 su dostupne u našem katalogu po promotivnim cijenama. Budite legalni vasnici cjelokupne online diskografije Divljih Jagoda.

Divlje Jagode diskografija – ITunes
Divlje Jagode diskografija – Deezer

ZENIT – ‘Stara kuća je prazna’

Ovo je jedini dostupni snimak grupe Zenit, koja je bila svojevrsna preteča Divljih Jagoda. Pjesma se nalazi na ploči Boom Festivala iz 1974, jedanaesta po redu. Snimak je ‘live’ a glazbenici su Zele Lipovača, Toni Janković, Nihad Jusufhođić i Dario Orioli (prva tri člana su iz prve postave Divljih Jagoda). Slušajući pjesmu među rifovima možete čuti začetke onoga što danas znamo kao pjesmu koja se zove ‘Divlje Jagode’. Poslušajte pjesmu ovdje: