Novo izdanje na vinilu nakon 27 godina!

travanj 10, 2015 in Novosti by Admin

redvinyl3
Divlje Jagode ‘Konji’, bio je zadnji album Divljih Jagoda izdan na vinilu, odnosno LP ploči. uz izuzeće solo ploče Zele Lipovače ‘Magic Love’. Dugih 27 godina nakon tog izdanja Croatia Records odlučila se izdati dvostruki album na vinilu jednostavno nazvan ‘Greatest Hits’. Naime, nakon dugogodišnje ere CD-ova fanovi su non stop tražili mogućnost da se reizdaju stari albumi već ranije izdani na pločama, te oni od devedesetih, koji su izdavani samo na kazetama i CD-ima.

Kako bi nadoknadili sve ove godine neizlaženja albuma na vinilu, Divlje Jagode i Croatia Records odlučili su se dati jedan poklon u obliku dvostruke LP ploče i to na crvenom vinilu na kojem će se nalaziti 19 pjesama od samih početaka Divljih Jagoda, pa sve do pjesama s poslijednjeg albuma ‘Biodinamička ljubav’. Pokaže li se ovo specijalno, kolekcionarsko izdanje odličnim potezom, u što ne sumnjamo, uvelike će se otvoriti mogućnost za ideju realizacije svih ostalih albuma na vinilu.

Naime, vinil se na velka vrata vraća u glazbenu industriju i gotovo sva nova izdanja najpoznatijih svjetskih grupa tiskaju se na vinilu. Mnoge grupe, poput Iron Maiden primjerice, cijeli svoj katalog, uključujući i sve singlice odlučili su reizdati na vinilu i to u packingu identičnom originalima. Vinil manija zahvatila je i naše tržište, a ovaj album zapravo je prvi ‘best of’ album Croatie Recordsa otisnut na viniu nakon njihove zadnje otisnute ploče iz davne 1994, ‘Papa je s vama’ na kojoj se nalazila misa Pape Ivana Pavla II. održana za njegova posjeta Zagrebu.

Igor Kelčec zaslužan je za dizajn fantastičnog omota, kojeg ćemo uskoro predstaviti, Stjepan Juras napisao je ploči prilagođenu biografiju, dok je Zele Lipovača sudjelovao skupa s urednicima izdanja na izboru 19 pjesama, koje se nalaze na ovom Greatest Hits albumu. Ovog vikenda otkriti ćemo vam fantastičan omot albuma, popis pjesama, te još neke veoma zanimljive sitnice, uključujući i izjavu Zele Lipovače o ovom kolekcionarskom izdanju. Želite li osigurati da se vaš primjerak ovog limited izdanja ne proda, kontaktirajte nas na info@divlje-jagode.com i osigurajte ovu ploču na vrijeme. Sve prolazi, al’ mi ne bi htjeli, još dviljega dok ima u nama!